Πως Λειτουργεί

Το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ αποτελείται από έναν διαρκώς διευρυνόμενο αριθμό σταθμών ημιταχείας (ΑC) και ταχείας φόρτισης (DC), που καλύπτουν την ανάγκη των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ανοιχτές, ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμες κοινόχρηστες υποδομές ανεφοδιασμού των οχημάτων τους. Οι σταθμοί φόρτισης του ΦΟΡΤΙΖΩ πληρούν τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές ταχείας και ασφαλούς φόρτισης των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και τα πρότυπα που ισχύουν για τις δημόσια προσβάσιμες υποδομές επαναφόρτισης, με βάση το Νόμο 4439/2016 και το Νόμο 4710/2020, αλλά και την Οδηγία 2014/94 της ΕΕ και είναι διασυνδεδεμένοι στη βάση ενός κεντρικού και αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου, που διασφαλίζει τη συνεχή (24/7) παρακολούθηση και διαχείρισή τους.

Οι σταθμοί «Κανονικής φόρτισης» του ΦΟΡΤΙΖΩ διαθέτουν ρευματοδότες Τύπου 2 (IEC 62196) και παρέχουν εναλλασσόμενο ρεύμα με μέγιστη ισχύ 22 kw ή 7,4 kW, ενώ οι σταθμοί ταχυφόρτισης παρέχουν συνεχές ρεύμα και είναι κατάλληλοι μόνο για τα οχήματα, τα οποία διαθέτουν δυνατότητα ταχείας φόρτισης είτε με το πρότυπο CHAdeMO, είτε με το πρότυπο CCS. Για τη σύνδεση με τους σταθμούς «Κανονικής φόρτισης» οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν το δικό τους καλώδιο σύνδεσης του οχήματος με το σταθμό φόρτισης. Ορισμένοι χώροι στάθμευσης διαθέτουν καλώδια φόρτισης για να εξυπηρετούν οδηγούς που τυχόν δεν έχουν μαζί τους το καλώδιο του οχήματος τους.

Για την ενεργοποίηση των σημείων φόρτισης απαιτείται η αναγνώριση και ταυτοποίηση του χρήστη, που μπορεί να γίνει με τη χρήση μιας ειδικής κάρτας RFID ή με τη χρήση της εφαρμογής FORTIZO (διαθέσιμη από το Google Play ή το App Store της Apple).

Στο δίκτυο του ΦΟΡΤΙΖΩ περιλαμβάνονται σταθμοί φόρτισης που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες ή διαχειριστές. Εάν είστε ιδιοκτήτης ή διαχειριστής σταθμού parking, πρατηρίου καυσίμων, super market, ξενοδοχείου, εμπορικού κέντρου ή άλλου δημόσιου, κοινόχρηστου ή ημι-κοινόχρηστου χώρου εξυπηρέτησης αυτοκινήτων και έχετε εγκαταστήσει ήδη ή σκέφτεστε να εγκαταστήσετε στο μέλλον φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες αξιοποίησης των υπηρεσιών του ΦΟΡΤΙΖΩ και να γίνετε κι εσείς συμμέτοχος του πιο πρωτοπόρου και εξελιγμένου δικτύου ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.

AppStore logo   google play button